Z serii 100 pytań do ....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fencer_pl
    Classic
    • 2007
    • 9

VTG Ci zrobi takiego swapa. W BB lezal ostatnio caly tyl z 4x4, czyli podloga juz by byla do tego kwestia zawieszenia tylnego co tez nie jest problemem no i skrzynia nowa na haldexa. Tylko generalnie po co montowac tempego haldexa, nie widze sensu na seryjnego RS-a nawet wzmocnionego :|
  • divino-pablo
    Drive
    S_OCP Member
    • 2006
    • 89

Witam Szanownych Klubowiczow

Posiadam Octavie rocznik 2001, wersja Ambiente z centralnym zamkiem
    elektrycznymi lusterkami oraz nie skodowskim autoalarmem (skorpion)

Z racji ze jestem swiezo co upieczonym posiadaczem w/w autka
    mam pare pytan zwiazane z tym autkiem, z racji ze jestem calkowitym laikiem
    w tej marce i modelu.

1. Czy do tej wersji moge zalozyc elektryczne szybki od innej oktawi ambiente,
    ktora takowe posiadala, jesli tak tojakie graty musialbym Sobie poszukac
    (okablowanie drzwi, wlaczniki, nowa tapicerka, silowniki, mechanizmy, i itp)

2. Czy potrzebny bedzie "modul komfortu" czy takowy moze juz posiadam
    z racji elektrycznych lusterek i centrala? jesli tak to gdzie bede mogl go znalezc?

3. Czy bedzie potrzebna interwencja jakiegos spec majstra od elektroniki
    jesli takowy modul trzeba byloby zaprogramowac?

4. Czy istnieje jakas dobra dusza w 3miescie ktora moglaby mi przetrzepac cala
    elektronike w poszukiwaniu jakis bledow i itp,

5. Czy mozna ustalic autentyczny przebieg autka, gdyz wpisy w ksiazce serwisowej
    zakonczyly sie po pierwszym roku eksploatacji (koniec gwarancji mechanicznej)

Z gory dziekuje za jakie kolwiek info
    I prosze o lagodny wymiar kary jesli gdzies juz byly poruszane takowe tematy
    ale nie znalazlem odp calkowitych do w/w czlonek klubu

P.S.
    Gdzie mozna Sobie zalatwic naklejke klubowa?
    Pozdrawiam
    Divino-Pablo
    Asia & Pablo-(vel Divino-Pablo)
    Powered by:TUNE-UP - http://tune-up.pl
    90KM@210Nm - 110KM@293Nm

Uniden 520PRO XL + Midland Alan9 [misiaki protector]

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

co do naklejki to musisz pojawic sie najlepiej na spocie
      a co elektroniki to pewnie sie da to załozyc ale trzeba by w etce pogrzebac lub pojechac do jakiegos fachmana :diabelski_usmiech
      DACAR.team

Komentarz

• Pulse
        Rider
        • 2006
        • 461

Zamieszczone przez divino-pablo
        5. Czy mozna ustalic autentyczny przebieg autka, gdyz wpisy w ksiazce serwisowej
        zakonczyly sie po pierwszym roku eksploatacji (koniec gwarancji mechanicznej)
        Niestety nie, od rocznika 2002 mozna odczytac prawdziwy przebieg pomimo cofanego licznika. Ty masz 2001, wiec jest to niemozliwe.
        Mozesz jedynie powrozyc - dokladnie obejrzec auto i porownac je z przebiegiem jaki masz. Elementy takie jak galka zmiany biegow (jak jest oryginalna od nowosci), kierownica (mozliwe ze byl pokrowiec) To moze jedynie zasugerowac Ci czy przebieg byl zmieniany czy nie, ale sprzedawcy stosuja mase trickow, wiec podchodz do tego z duzym dystansem ;-)
        Jezeli auto jest od pierwszego wlasciciela, to mozesz pomnozyc liczbe km z pierwszego roku do czasu kiedy kupiles auto, ale tu tez mozliwe jest duze odchylenie na +/-
        Jezeli autko robilo np 15k km od przegladu do przegladu w okolo 3 miesiace, to mozesz przyjac ze jezdzilo regularnie mniej wiecej takie dystanse.
        Generalnie to wszystko wrozenie z fusow ;-)

[ Dodano: Pon 24 Kwi, 06 21:56 ]
        Zamieszczone przez divino-pablo
        Gdzie mozna Sobie zalatwic naklejke klubowa?
        :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Pulse, Jesli mamy do czynienia z rokiem modelowym 2002 to juz bedzie sie dalo. Mikrus ma taki i wlasnie nie bylo problemow z odczytaniem przebiegu.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Pulse
            Rider
            • 2006
            • 461

divino-pablo, sprawdz jaki masz rok modelowy i jezeli jest to rok modelowy 2002 (mimo iz auto jest z rocznika 2001) to tak jak pisze Maicroft (dzieki za sprostowanie :-)) mozna sprawdzic przebieg
            :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• franca
              Rider
              S_OCP Member
              • 2004
              • 532

mozesz zalozyc el. szyby od innej octavi nie musisz podpinac do uk komfortu podlaczasz pod akumulator

Komentarz

• aldam
                L&K
                • 2006
                • 1036

PULSE
                Wydawało mi się, że Masters pisał, że sprawdzał Golfa 2000 r.

Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl
                Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• divino-pablo
                  Drive
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 89

Witam
                  To jak jest dokladnie z tym przebiegiem w autach rocznikowych 2001, ja sie gdzies doczytalem ze niby juz od 2000 jest przebieg kodowany w ECU ?

Czy ktos z szanownych klubowiczow dostawial szybki jesli tak to jakie (oryginaly czy
                  niefirmowe) i w jaki sposob bylo to robione, moze jakies instrukcje porady?

Mam jeszcze jedno pytanko:
                  Kupione przezemnie autko mialo niby wymieniany kompletny rozrzad, tylko nie bylo na to papierow niestety, wczesniejszy wlasciciel tlumaczyl sie ze czesci i robota byla zalatwiana przez jego syna ktory jest policjantem i dostal tam jakies znizki ale za to nie dostal zadnych faktur, paragon chyba tak, ale niestety zostal wyrzucony
                  Wiec postanowilem zrobic wymiane kompletnego rozrzadu, pompy wodnej o ktorej bylo tak szumnie w serwisie i przy okazji paska wielorowkowego, i moje pytanie teraz brzmi:
                  Przed wymiana w/w czesci moja turbinka praktycznie nie byla slyszalna, po wymianie w ASO (Groblewski - Sopot) przy wcisnieciu pedalu gazu w podloge, jest o wiele glosniej slyszalna - czy jest to normalny obiaw tag glosnej pracy? Jest to moj pierwszy diselek i w doddatku doladowany, wczesniej nie mialem zadnej stycznosci ani z turbinkami ani z diselkami.

I ostatnie pytanko
                  Czy jest jakas dobra dusza w 3miescie ktora moglaby mi zrobic odczyt z komputerka czy wsio jest oki, i przy okazji gdzie mozna w aucie szukac modulu komfortu? Chcialbym sprawdzic czy takowy posiadam.

Pozdrawiam
                  Wasz nowo ucpieczony klubowicz i posiadac octy
                  Divino-Pablo
                  Asia & Pablo-(vel Divino-Pablo)